Mexicaanse sinaasappel salsa

In de Mexicaanse keuken kan Salsa voor bijna alle gerechten worden gebruikt. Salsa's komen in verschillende geuren en kleuren maar voor alle varianten geldt: DOSEER VOORZICHTIG! Probeer de salsa eerst op zichzelf voordat je je hele gerecht en mee verrijkt, want ze kunnen verraderlijk pittig zijn. Mijn (Kelderpraat-)oranje variant is gemaakt van sinaasappels, tomaat en jalapeño. Na twee weken Mexico vond ik 'm qua spice goed te doen, maar mijn partner-in-wine vond hem toch wel behoorlijk scherp. Gebruik op eigen risico dus! ;)

10 minuten bereiden

Ingrediënten voor een ruime kom salsa

  • 2 sinaasappels
  • 1 tomaat
  • 1 knoflook teen 
  • 1 jalapeño peper
  • 1 stuk gember van ca. 1 cm
  • 1 (hele) kleine rode ui
  • Peper en zout
  • Keukenmachine
  • Rasp

Recept

  1. Pel de sinaasappels en snijd in stukjes. Snijd ook de tomaat, knoflook en ui in stukken.
  2. Ontdoe de jalapeño peper van pitjes en snijd in stukken. 
  3. Schil de gember en rasp deze.
  4. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een redelijk egale substantie. Breng op smaak met peper en zout.

Je kunt 'm afgedekt in de koelkast nog een dag of 4 bewaren.


Dit artikel is niet gesponsord

Genoten van dit artikel? Volg Kelderpraat dan op Instagram of Facebook!

Geschreven door Rik Hogeland
"Wijn is een geweldige combinatie van historie, technieken, geografie, wetgeving en marketing. Op Kelderpraat.nl duik ik deze wereld in en neem je daarbij graag mee in mijn ontdekkingstocht! Geniet jij met me mee?"


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.