Ha!

Mijn naam is Rik en ik ben sinds mijn eerste bijbaantje op vijftien jarige leeftijd eigenlijk niet meer weg te slaan uit de horeca.

Al snel raakte ik geïnteresseerd in de wereld van vergist druivensap, zeker toen ik gasten moest adviseren over de verschillende wijnen op de kaart. 

In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn Psychologie studie aan Leiden University, waarbij ik mijn focus leg op consumer psychology en advertising. Maar mijn interesse in wijn is in de laatste jaren gegroeid tot een heuse passie waardoor ik ben gaan werken in een Leidsche wijnbar.

Je begrijpt vast al: dan is het hek van de dam en dus heb ik mijn diploma SDEN 2 gehaald, is SDEN 3 onderweg en ben ik Kelderpraat.nl begonnen om jou nieuwe dingen te leren over wijn en alles dat daarbij komt kijken.

Het samenspel van historie, techniek, geografie en wijnwetgeving in een fles wijn vind ik ontzettend intrigerend dat verklaart ook mijn voorkeur voor klassieke wijnen of juist compleet de andere kant van het spectrum met rebelse en afwijkende wijnen.

Buiten de wijntheorie (dat op die manier echt veel droger klinkt dan het is) en proefnotities kun je op Kelderpraat ook terecht voor recepten, proeverijen en in de toekomst nog veel meer!

 

Proost,

Rik