Ha!

Mijn naam is Rik en ik ben gezicht achter Kelderpraat, het platform om op een toegankelijke maar uitdagende manier meer te leren over wijn. Buiten mijzelf heb ik ook een heleboel lieve vrienden in mijn omgeving die Kelderpraat helpen door creatief mee te denken over de diverse content en mogelijkheden. Ook zij zijn natuurlijk officieus onderdeel van Kelderpraat.

Smaken, koken en mooie producten hebben me eigenlijk altijd al geïnteresseerd. Als klein kind had ik al voorkeur voor lekker eten en daagde mijn moeder me uit door huismerken over te schenken in A-merk verpakkingen, maar Lil' Rik was niet te foppen.

Wijn begon mij tijdens mijn eerste bijbaantjes in de horeca al te interesseren. Wellicht had het iets te maken met de plek waar mijn wieg stond, namelijk zuidwest Frankrijk in Cahors, of de prachtige combinatie van historie, technieken, geografie, wetgeving en marketing die wijn is. Zeker toen ik een kleine slok Brunello di Montalcino nuttigde. Wow! Kan wijn zó lekker zijn?

Uiteindelijk ben ik psychologie gaan studeren in Leiden en ben ik mij daarbij gaan focussen op de commerciële tak van sport in de vorm van economische en consumenten psychologie. In deze tijd ben ik ook begonnen met werken bij wijnbar Proeflokaal 1574, waar ik verschillende wijncursussen heb gevolgd en uiteindelijk ook ben gaan geven onder de vlag van Academie 1574. Tijdens de lockdown ben ik begonnen met het opzetten van Kelderpraat.nl en het organiseren van (online) wijnproeverijen. Dit smaakt, net als die eerste slok Brunello naar meer. De wijnwereld is nog niet van mij af! ;-)

Proost,

Rik