Meer leren over wijn is slechts een paar klikken van je verwijderd! 🍷

Meer met wijn

Wijn is het allerleukst wanneer je er écht mee bezig bent en je de theorie in praktijk kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan een (online) wijnproeverij op maat of een wijncursus; bij Kelderpraat is alles mogelijk!

Kelderpraat is toegankelijk maar ook uitdagend. Dat klinkt wat paradoxaal, maar ook de mooiste blends zijn gemaakt van druivenrassen die ver uit elkaar liggen zodat ze elkaar kunnen verrijken. 😉 Ik vind het belangrijk om je wijnkennis bij te spijkeren zodat je met een voldaan gevoel de avond afsluit. 


De filosofie van Kelderpraat

Iedereen komt vroeg op laat in aanraking met wijn; op een feestje, in een restaurant of thuis op de bank. Maar wijn is veel meer dan een drankje of alcoholische versnapering. Het is een verhalenverteller, een geschiedenisboek en kunstvorm in één.

Een mooie wijn vertelt namelijk het verhaal van zijn soort, zijn herkomst en zijn schepper. Ieder jaar, steeds weer opnieuw. Door een wijn te leren kennen, leer je het gebied waar deze vandaan komt, maar ook het harde werk en de visie van de wijnboer kennen.

Het is met die reden dat wijn, bij uitstek, één van de interessante voedingsmiddelen is die we kennen. Eeuwig veranderlijk en altijd slaafs aan de grillen der natuur.

Wijn moet je niet moeilijker maken dan het is, maar ook niet simpeler