Ha!

Mijn naam is Rik en ik ben gezicht achter Kelderpraat, het platform om op een toegankelijke maar uitdagende manier meer te leren over wijn. Buiten mijzelf heb ik ook een heleboel lieve vrienden in mijn omgeving die Kelderpraat helpen door creatief mee te denken over de diverse content en mogelijkheden. Ook zij zijn natuurlijk officieus onderdeel van Kelderpraat.

Smaken, koken en mooie producten hebben me eigenlijk altijd al geïnteresseerd. Als klein kind had ik al voorkeur voor lekker eten en daagde mijn moeder me uit door huismerken over te schenken in A-merk verpakkingen, maar Lil' Rik was niet te foppen.

Wijn begon mij tijdens mijn eerste bijbaantjes in de horeca al te interesseren. Wellicht had het iets te maken met de plek waar mijn wieg stond, namelijk zuidwest Frankrijk in Cahors, of de prachtige combinatie van historie, technieken, geografie, wetgeving en marketing die wijn is. Zeker toen ik een kleine slok Brunello di Montalcino nuttigde. Wow! Kan wijn zó lekker zijn?

Uiteindelijk ben ik psychologie gaan studeren in Leiden en ben ik mij daarbij gaan focussen op de commerciële tak van sport in de vorm van economische en consumenten psychologie. In deze tijd ben ik ook begonnen met werken bij wijnbar Proeflokaal 1574, waar ik verschillende wijncursussen heb gevolgd en uiteindelijk ook ben gaan geven onder de vlag van Academie 1574. Tijdens de lockdown ben ik begonnen met het opzetten van Kelderpraat.nl en het organiseren van (online) wijnproeverijen. Dit smaakt, net als die eerste slok Brunello naar meer. De wijnwereld is nog niet van mij af! ;-)

Proost,

Rik


Get in touch

Wil jij graag met mij in contact komen voor een proeverij, wijnblog, evenement of gewoon een lekker glas wijn? Stuur me een digitale postduif via rik@kelderpraat.nl of stuur me een DM op Instagram


Gastbloggers

Benjamin Roelfs is een wine professional die zich in de laatste paar jaar steeds meer heeft toegelegd op het schrijven over wijn. Benjamin is een waar liefhebber en ambassadeur van de Elzas en werkt momenteel samen met het team van Jancis Robinson om de Old Vine Register nieuw leven in te blazen.


Maarten de Ruiter is een hobby-kok waarbij die term eigenlijk ernstig tekort schiet. Zijn immense kennis van smaken zorgt ervoor dat hij met het grootste gemak de prachtigste creaties uit de keuken tovert.


Eline Fung Fen Chung is een fervent wijnliefhebber. Tijdens haar studententijd heeft ze gewerkt bij Henri Bloem Leiden en Wijnbar Goeswijn. Sinds Wijnbar Goeswijn zich heeft gespecialiseerd in natuurwijn, is Eline’s interesse hiervoor ook aangewakkerd. Ze maakt er een sport van om in binnen- en buitenland op zoek te gaan naar de leukste wijnbarren die natuurwijn schenken!


Vind jij het leuk om je meer te verdiepen in wijn en anderen mee te nemen in jouw reis op zoek naar wijnkennis?

Dan vind je het misschien wel leuk om een keer een gastblog te schrijven voor Kelderpraat.nl! Interesse? Stuur even een mailtje naar rik@kelderpraat.nl.