Meer leren over wijn is slechts een paar klikken van je verwijderd! 🍷

Welkom op Kelderpraat.nl!

Kelderpraat is hét wijnplatform vóór en dóór wijnliefhebbers. Een platform waar lastige onderwerpen op een wat meer toegankelijke manier worden gebracht. Wijn an sich is namelijk al lastig genoeg, maar het onnodig uitdagender maken is niet nodig. Onnodig versimpelen trouwens ook niet. Klinkt misschien wat tegenstrijdend, maar rondneuzend op Kelderpraat.nl begrijp je ongetwijfeld wat we daarmee bedoelen. 

Kelderpraat.nl staat vol met artikelen over bekende en onbekende wijngebieden, verrassende wijnhuizen en interessante wijnmakers. Al deze artikelen worden geschreven door wijnfanaten, waarvan sommigen ook op dagelijkse basis werkzaam zijn in de wereld van wijn. 

Naast leerzame artikelen vind je op Kelderpraat ook een aantal blogs, columns, recepten en tips voor wijnliefhebbers. Want zeg nou zelf, het drinken van wijn is slechts één van de velen manieren om met wijn bezig te zijn!


Kelderpraters

Rik Hogeland is naast liefhebber ook werkzaam in één van de leukste wijnbarren van Nederland en geeft wijncursussen onder diens scholingstak. Daarbij adviseert hij verschillende restaurants over hun wijnkaart en werkt hij zo nu en dan in een wijnkoperij. Daarnaast is Rik bezig met het afronden van zijn Master in Economic & Consumer Psychology in Leiden.

In 2020, tijdens de eerste lockdown, richtte Rik Kelderpraat.nl op om de verhalen die hij normaal in de wijnbar vertelde met anderen te delen. Wederom een uit de hand gelopen hobby.


Benjamin Roelfs is een wine professional die zich in de laatste paar jaar steeds meer heeft toegelegd op het schrijven over wijn. Benjamin is een waar liefhebber en ambassadeur van de Elzas en werkt momenteel samen met het team van Jancis Robinson om de Old Vine Register nieuw leven in te blazen.


Eline Fung Fen Chung is een fervent wijnliefhebber. Tijdens haar studententijd heeft ze gewerkt bij Henri Bloem Leiden en Wijnbar Goeswijn. Sinds Wijnbar Goeswijn zich heeft gespecialiseerd in natuurwijn, is Eline’s interesse hiervoor ook aangewakkerd. Ze maakt er een sport van om in binnen- en buitenland op zoek te gaan naar de leukste wijnbarren die natuurwijn schenken!


Maarten de Ruiter is een hobby-kok waarbij die term eigenlijk ernstig tekort schiet. Zijn immense kennis van smaken zorgt ervoor dat hij met het grootste gemak de prachtigste creaties uit de keuken tovert.


JIJ?

Vind jij het leuk om je meer te verdiepen in wijn en anderen mee te nemen in jouw reis op zoek naar wijnkennis?

Dan vind je het misschien wel leuk om één van de Kelderpraters te worden! Deze enthousiaste groep wijnliefhebbers zal in 2023 ook met regelmaat samenkomen om te genieten van datgene dat ons verbindt: WIJN!

Interesse? Stuur even een mailtje naar rik@kelderpraat.nl en dan praten we snel bij.