Kelderpraat KELDERPRAAT
Kelderpraat
KELDERPRAAT
  • Home
  • Wijn
  • Recepten
  • Bijzaken
  • Proeverijen
    • Online wijnproeverij
  • Contact
    • Over mij
  • Zoeken
  • Recepten
    Omdat wijn én spijs pas echt genieten is

Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiano is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Het bestaat uit lagen aubergine met daartussen kaas en een rijke tomatensaus. Hoewel dat simpel klinkt, kost het echt even wat tijd om te bereiden. Gelukkig is die tijd en moeite het dubbel en dwars waard, het eindresultaat is namelijk geweldig en goed te combineren met (Italiaanse) wijn!

Lees meer »

Prei & zalm soep met sauvignon blanc

Heerlijk als voorgerecht, maar kan in een grote portie ook prima door op zichzelf. Ik ben zelf ontzettend fan van look groenten zoals prei, ui, bies en knof. Het groene en frisse karakter van de soep met vettigheid en romigheid van de gerookte zalm en geitenkaas. Ik serveerde er een heerlijke sauvignon blanc uit Trentino bij die van zichzelf ook een mooi groen karakter heeft, maar daarbij ook frisse zuren die als het ware door het romige heen snijden.

Lees meer »

Wijnfestijn: zo combineer je wijn & eten!

"Wijn komt het allermooist tot zijn recht in combinatie met eten", luidt de visie van registervinoloog en eigenaar van wijnbar Proeflokaal 1574 Maarten van den Dries. In zijn carrière deed Maarten ontzettend veel kennis op over wijn, maar ook over wijn én spijs. In zijn boek Wijnfestijn breekt hij dit vat aan kennis open en deelt hij het met de buitenwereld. Proost!

Lees meer »

The Full English Breakfast Burger!

Een full English breakfast is een notoir fenomeen afkomstig van de andere kant van de Noordzee. Wat er precies allemaal bij hoort is nogal een punt van discussie, maar aan een basis van ei, spek, tomaat, worst en bonen valt niet te twisten. Het klinkt misschien als een bizar brak of bezopen idee om van dit alles een burger te maken, zeker wanneer je leest dat er een heuse English tea-mayonaise bij komt kijken. Het eindresultaat was ontzettend lekker en best wel vuig. Ik presenteer u: The Full English Breakfast Burger!

Lees meer »

Frisse salade à la Loire

VEGA!

Lees meer »

Zuid-Amerikaanse klassieker: picanha met chimichurri

Picanha, of te wel staartstuk, is een stuk van het vlees dat de laatste jaren aan een opmars is begonnen. Het stuk is in Zuid-Amerikaanse landen erg populair op de barbecue. Het is niet lastig te bereiden en bevat ontzettend veel smaak. Omdat het hier nog niet bekend is bij de meute scheelt het enorm in prijs met stukken van vergelijkbare kwaliteit!

Lees meer »

Aubergines à la flauwgevallen Imam

VEGA(N)!

Lees meer »

Thuis italiaans genieten: Ragù bolognese

Ragù bolognese, of te wel pasta bolognese is een traditioneel Italiaans gerecht uit de stad Bologna. Een echte Italiaan zal je echt wat aandoen als je dit niet maakt met tagliatelle en dat is eigenlijk ook het lekkerste. Dit recept voldoet niet hélemaal aan de regels van een traditionele ragù, maar komt wel aardig in de buurt. Het is zeker niet moeilijk om te maken, maar vergt wel wat geduld dus begin op tijd!

Lees meer »
  • (1 / 1)
  • 1
© 2020 - 2021 Kelderpraat
Powered by JouwWeb