Meer leren over wijn is slechts een paar klikken van je verwijderd! 🍷

Support Oranje, Drink Lokaal!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur. Een perfecte gelegenheid om stil te staan bij Nederlandse wijnen! Want of het nu drinkt om successen te vieren of verdriet weg te drinken deze EK box vol wijn van Nederlandse bodem gaat jou door de wedstrijden heen helpen én is een geweldige manier om kennis te maken met deze lokale top producten!

'Jasmijn' Orange wijn van Bewuts Wijndomein

Deze 'orange wine' is natuurlijk super toepasselijk voor het EK. Door de schillen van de (witte) druif 'souvignir gris' wat langer mee te vergisten (zoals eigenlijk een rode wijn gemaakt wordt) krijgt de wijn een typische oranje kleur. Een eeuwenoude techniek die de laatste jaren weer helemaal hip is geworden.

Deze orange wine wordt gemaakt door Betuws Wijndomein, één van de grotere wijngaarden van Nederland (+/- 7 Ha). Door gebruik te maken van de zogenaamde hybride druivenrassen, lukt het hen om ook in ons koude kikkerlandje wijn te maken van een goede kwaliteit.

Wijngoed Thorn Auxerrois

De zomer is écht begonnen en daarom is een frisse witte wijn tijdens de wedstrijden een must. Deze wijn is gemaakt van de auxerrois druif. Auxerrois lijkt een beetje op pinot blanc, maar is vaak iets krachtiger. Hij heeft zijn strepen verdiend in de Elzas in Frankrijk, maar komt in Nederland ook geweldig tot zijn recht!

Liggend in Beschermde Oosprongs Benaming (BOB, de Nederlandse equivalent van het Franse AOP systeem) de Maasvallei heeft Wijngoed Thorn zo'n 6,5 hectare aan wijngaarden waarop zij voornamelijk klassieke druivenrassen verbouwen zoals pinot noir, pinot gris, riesling en natuurlijk auxerrois.

LingeParel rosé van Betuws Wijndomein

Winst moet natuurlijk gevierd worden en hoe vieren we dat beter dan met een heuse Neerlandsche bubbel van Betuws Wijndomein. Deze mousserende rosé is gemaakt van regent en cabernet cortis, wederom twee hybride druivenrassen, en is net voor het bottelen een mousse aan toegevoegd. Vrolijk, vriendelijk en lief.

Hybride druivenrassen zijn, simpel gezegd, druivenrassen die zijn gekruist om beter bestand te zijn tegen de grillen van een bepaald klimaat. Hybride druivenrassen die we in Nederland gebruiken kunnen dan vaak ook beter tegen onze koude en vooral natte weersomstandigheden.

Wijnwinkel BOB is te vinden in de Pijp in Amsterdam en is volledig gefocust op Nederlandse wijnen, want vandaag de dag komen er ook prachtige wijnen uit Nederland vandaan. Een echte must-visit voor iedere wijnliefhebber die zich graag meer verdiept in vergist druivensap van Nederlandse bodem.

Dit pakket wordt dan ook in samenwerking met Wijnwinkel BOB aangeboden.

De winkel is geopend van dinsdag t/m zondag en is te vinden aan de Eerste van der Helststraat 41H te Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.bobwijn.nl«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.