Kelderpraters

Kelderpraat is een platform vóór en dóór wijnliefhebbers en wordt dus mede mogelijk gemaakt door onze kelderpraters. Net zoals wijn, hebben al onze schrijvers hun eigen stijl, specialisatie en kracht.

Onze Kelderpraters stellen zich graag aan je voor:

Rik Hogeland
Rik richtte de website Kelderpraat.nl en bijbehorende Instagramaccount op om tijdens de lockdowns bezig te kunnen blijven met wijn. Een uit de hand gelopen hobby, net als zijn voorliefde voor wijn an sich. Rik ziet wijn als een geweldige combinatie van historie, technieken, geografie, wetgeving en marketing en heeft een voorliefde voor de grote klassiekers én verrassende & eigenzinnige wijnen.
Benjamin Roelfs
Benjamin Roelfs is een wine professional die zich in de laatste paar jaar steeds meer heeft toegelegd op het schrijven over wijn. Benjamin is een waar liefhebber en ambassadeur van de Elzas en werkt momenteel samen met het team van Jancis Robinson om de Old Vine Register nieuw leven in te blazen.
Douwe Kloppenborg
Eline Fung Fen Chung
Eline Fung Fen Chung is een fervent wijnliefhebber. Tijdens haar studententijd heeft ze gewerkt bij Henri Bloem Leiden en Wijnbar Goeswijn. Sinds Wijnbar Goeswijn zich heeft gespecialiseerd in natuurwijn, is Eline’s interesse hiervoor ook aangewakkerd. Ze maakt er een sport van om in binnen- en buitenland op zoek te gaan naar de leukste wijnbarren die natuurwijn schenken!
Emma Blanken
Emma heeft een achtergrond in geologie en data science en is voor Kelderpraat verantwoordelijk voor alle kaartjes van wijngebieden die je in de artikelen tegen komt.
Emma van der Deijl
Falke Bosman
Falke is een echte bourgondiër in de keuken. Dat is hem door frequente tripjes naar de Pfalz in Duitsland met de paplepel ingegoten. Rondstruinen op de markt, op zoek naar gave ingrediënten om te gebruiken is voor Falke de ultieme zaterdagmiddag. Om het vervolgens te gieten in een heerlijk gerecht!
Hein Wille
Hein Wille heeft 5,5 jaar in het mooie Stellenbosch mogen studeren waar hij, door de liefde, kennis maakte met de schitterende wijnhuizen en wijnen die Zuid-Afrika te bieden heeft. De liefde ging, maar de interesse in Zuid-Afrikaanse wijnen bleef bestaan. Hein zet deze passie voor één van ‘s werelds mooiste wijnlanden dan ook graag op digitaal papier voor Kelderpraat.nl.
Martin Bronkhorst
Fulltime werkend in accountancy, maar een passie voor wijn. Inmiddels WSET 4 afgerond, en ooit van plan de full-time switch naar de wijnwereld te maken. Gespecialiseerd in Frankrijk en Duitsland.
Monique Dassen
Monique is bourgondiër in hart en nieren. Dat heeft ongetwijfeld iets te maken met haar Maastrichtse roots! 😉 Ze heeft altijd al een voorliefde gehad voor lekker eten in combinatie met een mooi glas wijn, maar sinds we opgesloten kwamen te zitten tijdens corona, heeft ze haar hobby naar een hoger niveau getild. Waar Moniques vriendinnen hun geld uitgeven aan Chanel-tassen en andere dure accessoires, geeft zij veel liever geld uit aan mooie wijnen en een avondje culinair genieten. Haar credo: spullen zijn vervangbaar, maar herinneringen heb je voor altijd.
Maarten de Ruiter
Nick Spier
Nick is een wijnliefhebber pur sang. Een uit de hand gelopen hobby die na diverse cursussen SDEN en WSET, veel zelfstudie, maar vooral heel veel “praktijkervaring” is uitgemond in inmiddels 1750+ beoordelingen op Vivino en een tweede wijnkoelkast. Begon in Coronatijd het instagram account Through the Grapevine om mensen op een laagdrempelige manier wegwijs te maken in de wijnwereld. Maakt zijn volgers daar wekelijks deelgenoot van zijn persoonlijke wijn & spijs reis. Drinkt het liefst nooit een fles twee keer, want iedere wijn is een nieuw avontuur en er is nog zoveel moois te ontdekken!
Jannes Alink
Jannes is een serieuze wijnliefhebber en deelt graag zijn kennis en ervaring. Hiervoor richtte hij eind 2022 Vat op Wijn op wat een onderdeel van zijn is missie om de nieuwe generatie wijnliefhebbers meer grip op wijn te laten krijgen. Dit doet hij met het schrijven van diepgaande artikelen, het aanbieden van wijncursussen en zorgvuldig geselecteerde wijnen.

Kelderprater

  • Rik Hogeland

    Rik richtte de website Kelderpraat.nl en bijbehorende Instagramaccount op om tijdens de lockdowns bezig te kunnen blijven met wijn. Een uit de hand gelopen hobby, net als zijn voorliefde voor wijn an sich. Rik ziet wijn als een geweldige combinatie van historie, technieken, geografie, wetgeving en marketing en heeft een voorliefde voor de grote klassiekers én verrassende & eigenzinnige wijnen.