Zeebaars met sesam en zwarte peper & Orange Wine

De Vin Orange van Bonfils L’Esparrou is behoorlijk aromatisch en gemaakt van vermentino, viognier en muscat waarbij de schillen bij het sap zijn gebleven tijdens de vergisting. Eigenlijk zoals je normaal een rode wijn zou maken.

Emma van Em’s Real Food schreef er een geweldig lekker en makkelijk recept bij met zeebaars die je bestrooit met zwarte peper en sesam. De frisse tonen van de wijn passen perfect bij de sesam en de vis en het aromatische karakter biedt het nodige tegenwicht aan de zwarte peper.

Heerlijk bij een zomerse salade in de voorjaarszon.

Het recept en de foto’s zijn gemaakt door Em’s Real Food

Kelderprater

  • Rik Hogeland

    Rik richtte de website Kelderpraat.nl en bijbehorende Instagramaccount op om tijdens de lockdowns bezig te kunnen blijven met wijn. Een uit de hand gelopen hobby, net als zijn voorliefde voor wijn an sich. Rik ziet wijn als een geweldige combinatie van historie, technieken, geografie, wetgeving en marketing en heeft een voorliefde voor de grote klassiekers én verrassende & eigenzinnige wijnen.

  • Aantal personen 1 persoon
  • Voorbereiding 5 min
  • Bereidingstijd 10 min
  • Level Super makkelijk
Ingredients
Aantal personen aanpassen:
Basis ingrediënten
  • 1 Zeebaarsfilet met huid
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 0.5 theelepel (geroosterd) wit sesamzaad
Extra ingrediënten
  • sojasaus
Nutritional Information
Procedure
  • 2 min
    Mark As Complete

    Bereid de vis voor

    Dep de vis droog. Bestrijk de kant zonder vel met 1 tl sesamolie. Crush de peperkorrels grof in een vijzel. Meng het sesamzaad door de zwarte peper. Bestrooi de geoliede kant van de vis met dit mengsel.

  • 5 min
    Mark As Complete

    Bak de vis

    Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de rest van de olie erin. Bak de zeebaars eerst 4 minuten op de vel-kant. Keer voorzichtig en bak de vis nog 1 minuut op de met peper bestrooide kant.

  • Mark As Complete

    Serveer de zeebaars direct, met sojasaus. 

Add a Review

previous thumbnail
Vorig recept
Preisoep met geitenkaas & zalm
Volgend recept
Provençaalse lamsschenkel met polenta
next thumbnail